Pályázat

Kedvezményezett neve: Lyukószén Bányászati Befektetési Kft.
Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés a Lyukószén Kft.- nél
Projektazonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-01006
Szerződött támogatás összege: 36 464 840Ft
Támogatás mértéke: 54,999%
Projekt tényleges befejezés dátuma: 2020.12.03.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja egy, a Lyukószén Kft. tulajdonában álló épület energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítása, a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentése, illetve a rezsiköltségekhez kötődő terhek enyhítése.

A beruházás során az épület külső homlokzatára hőszigetelés került elhelyezésre. A meglévő lapostetőn polisztirol hőszigetelő lap és vízszigetelő réteg került kialakításra. A nyílászárók műanyag szerkezetekre cserélődtek, melyekben 3 rétegű üvegezés került beépítésre. A bejárat ajtó aluminim szerkezetből épült.

Letelepítésre került három darab levegő-víz üzemű hőszivattyú, valamint új, korszerű fan coil készülékek és acéllemez lapradiátorok kerültek beépítésre, továbbá a használati melegvíz ellátás elektromos üzemű vízmelegítőről került biztosításra.

A villamos energia rendszer is korszerűsítésre került, a meglévő fényforrások korszerű LED-es lámpatestek kerültek felhelyezésre.


Kedvezményezett neve: Lyukószén Bányászati Befektetési Kft.
Projekt címe: Papírszívószál-gyártó kapacitás kialakítása Lyukószén Kft.-nél
Projektazonosító: GINOP-1.2.13-20-2021-00019
Szerződött támogatás összege: 20 679 560 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tényleges befejezés dátuma: 2021.09.09.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő késztermékek előállítása papírszívószál gyártó üzem kialakítása által, azaz műanyag szívószálak kiváltása normál körülmények között 100%-ban lebomló alapanyaggal.

A projektben új eszközök, gépek beszerzése és informatikai fejlesztés valósul meg. A vállalkozás új tevékenységként papír szívószál gyártásával foglalkozik, azaz a környezettudatos irányvonal követésével, az értéknövelő beruházások végrehajtásával növeli a versenyképességét.

A beruházás során papírszívószál gyártó gépek, targonca, páramentesítő, valamint információs technológia fejlesztése, beszerzése történik.

A termelés felfutását követően mintegy 50 millió db/év papírszívószál gyártása fog történni a társáságnál.

A késztermék (szívószál) kizárólag természetes úton lebomló vagy újrahasznosítható anyagokat tartalmaz, így mindenben megfelel a mai kor környezetvédelmi és élelmiszer biztonsági előírásainak.

A projektben új eszközök, gépek beszerzése történik meg az alábbiak szerint:

1. Rozsdamentes kivitelű 8 vágókéses papír szívószál gyártó

2. Ipari párátlanító

3. Egyedi szívószál csomagoló gép

4. Ömlesztett csomaglógép

5. Szívószál számláló gép

6. Felhordó szalag (2 db) a szívószál számláló és az ömlesztett csomagoló géphez:

7. Kiegészítő alkatrészek

8. Elektromos homlokvillás targonca

9. Nyomtató